Lekenhet er undervurdert som verktøy for problemløsning

Det er ikke hver dag man treffer en konsulent med ring i hvert øre, master i filosofi og bakgrunn som profesjonell gitarist. Kjetil Sandsengen er fremdeles usikker på hva han skal bli når han blir stor, men han stresser mindre med det enn før.

Juristen som ble IT-konsulent

Å bytte til det private næringslivet med tre små barn og sikker lederjobb i staten virker kanskje skummelt, men som Styrmand-konsulent opplever Toril Høsøien stor grad av fleksibilitet og muligheten for å bidra i spennende oppdrag.

Styrmand søker flere konsulenter

Er du konsulent eller nysgjerrig på de store utfordringer konsulentbransjen byr på? Det handler selvfølgelig om å levere og å sette kunden i fokus.

Slipp småpraten fri

- Frykt ikke Workplace. Med en god strategi kan du ta ut stor verdiskapning på tilgjengeliggjøring av kunnskap og tilgang til kollegaer gjennom gruppediskusjoner på nett, sier Mari Sophie F. Hveem i Styrmand.

GDPR - Nye krav gir kundene råderetten

- Prøv å se virksomheten din fra kundens ståsted - og sørg for at persondata håndteres deretter, sier Kenneth Westad og Hallvard Müller i Styrmand. Vanskeligere er ikke kravene til den nye personopplysningsloven og GDPR. Men omstillingen er likevel en krevende prosess for de fleste. Hos mange er bevisstheten lav.

Lar kunder og kompetanseglede styre skuta

Hvordan vil drømmejobben se ut? Det var utgangspunktet da Styrmand ble grunnlagt, og resultatet har blitt en "Styrmand-modell" som tilbyr maksimal fleksibilitet med tanke på arbeidstid, ferie og familie, kombinert med vide rammer for faglig oppdatering. - Jeg har faktisk ikke innrapportert feriedager en eneste gang, forteller konsulent Lars Gaute Fredheim.

Valgte faglig fordypning hos Styrmand

Kompetanseutvikling og gode muligheter til å kombinere jobb og privatliv er det jeg prioriterer høyest, forteller Hilde Blixøen, som sammen med Merete Solli har begynt som konsulenter i Styrmand. Begge er gode eksempler på den voksende gruppen av kunnskapsmedarbeidere – personer med faglig spisskompetanse som prioriterer kompetanseutvikling og spennende kunder høyt.

Styrmand satser videre på sanntids­informasjonssystemer

Med Magne Bentzen har Styrmand fokus på prosjekter knyttet til sanntidsinformasjonssystemer for kollektivtrafikken.

Styrmand viderefører satsingen på AMS - Avanserte Måle- og Styringssystemer

Styrmand har gjennom langsiktige oppdrag i bransjen rådgivere i selskapet som har fått anledning til å tilegne seg verdifull erfaring med storskala utbygging og drift.

Styrmand ved IT-roret under Ski VM 2011 i Holmenkollen

VM på Ski 2011 i Holmenkollen ble en folkefest og suksess uten sidestykke. Takket være NRK og anselig kilometer med både fast og provisorisk fiber, ble det produsert fjernsynsbilder til over 800 millioner seere i over 60 land. Styrmand AS var svært sentrale på IT-siden gjennom hele prosjektet, fra prosjektering, utbygging og gjennomføring til nedbygging.